Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk Logo
 

Zorg

Het herstelhotel is onderdeel van het Medisch Hart Bleiswijk. De zorg in het herstelhotel wordt geboden vanuit de eerstelijn: door Huisarts (mevrouw Dr. Eveliene Kusters) in samenwerking met Fysiotherapie Berkelhoek, diëtisten van Invorm, pedicure Loes Schweers, Thuiszorgwinkel MHB, psychologen van GGZ en andere behandelaars vanuit het gezondheidscentrum Medisch Hart Bleiswijk. U mag na overleg met de contactpersoon van Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk uw eigen thuiszorgorganisatie meenemen voor zorg in het herstelhotel.

Naast reguliere zorg en preventieve training verzorgt Fysiotherapie Berkelhoek de behandeling van de gasten van het herstelhotel. Gasten werken zes dagen per week, 2x per dag onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut aan hun herstel. De training vindt plaats zowel in de modern ingerichte revalidatieruimte als in het herstelhotel.

De verpleegkundige zorg wordt geleverd door de verschillende thuiszorgaanbieders.

Gezondheidscentrum
In de rechtervleugel van het Medisch Hart Bleiswijk is het gezondheidscentrum gevestigd. Direct naast de ingang is een winkel waar diverse zorghulpmiddelen worden verkocht en uitgeleend. Op de begane grond zijn de praktijkruimten van onder andere een huisarts, diëtiste, pedicure, wijkverpleegkundige, psycholoog, huidtherapeut en de uitgiftepost van de apotheek. In overleg met de arts en de diverse zorgaanbieders wordt een behandelingsprogramma gemaakt en afgestemd op de persoonlijke situatie van de gast.

Voor wie?
Het Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk is bedoeld voor mensen die verzorging en/of verpleging nodig hebben en tijdelijk niet zelfstandig thuis kunnen wonen. Zij moeten wel in staat zijn om de eigen regie te voeren.

Het herstelhotel is bijzonder geschikt voor:

  • mensen die moeten herstellen na een orthopedische ingreep (zoals knie-/heupprothese of electieve gewrichtsvervangende operatie);
  • mensen die herstellende zijn van een neurologische aandoening;
  • mensen die een oncologische behandeling (hebben) ondergaan en nog niet naar huis willen of kunnen;
  • mensen die in afwachting zijn van de aangepaste thuissituatie.
Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze partnersWij werken samen met

Afbeelding 15465

Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk heeft een SNHZ keurmerk. Wij voldoen aan de voorwaarden van de Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels (SNHZ).

Meer over SNHZ
Afbeelding 15466

Het herstelhotel is onderdeel van het Medisch Hart Bleiswijk. In het pand van het voormalig gemeentehuis van Bleiswijk biedt het Medisch Hart Bleiswijk ook onderdak aan een gezondheidscentrum.

Meer informatie